Seminarul informativ dedicat producătorilor si furnizorilor de alimente din România

21 - 22 februarie

Cea de-a 2 a editie a SINN

 

Stilul modern de viata genereaza avansarea rapidă a tehnologiei alimentare, a preparării şi ambalării alimentelor, motiv care poate determina riscul contaminării alimentelor prin contaminanţi naturali, introduşi accidental sau prin tratarea inadecvată a alimentelor.

Trendul pietei este  de a fi la curent cu cele mai mici schimbari la nivel local si european in ceea ce priveste alimentele si SA..

  • Care sunt aditivii permisi de la 1 ianuarie 2018, in ce proportie?
  • Care sunt modificarile noului Regulament (UE) 2015/2283 privind alimentele noi /novel foods/ ce intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018?
  • Cum ne adaptam noilor norme de reducere a nivelului de acrilamida?
  • Cum le putem valorifica mai bine amidonurile pe piata româneasca?
  • Ce prevalează: legislatia naționala sau europena?
  • Ce se întâmplă când cadrul legal național are prevederi ce contravin legislației europene?
  • Avem cea mai bună comunicare cu autoritățile de control din domeniu?
  • Acoperim cu activitatea de prevenție tot lanțul de producție de la fermă la furculiță?

Temele de mai sus, au fost abordate in cadrul prezentarilor sustinute la SINN 2018 de catre specialiști români în domeniu, reprezentanții ai autorităților de control EFSA, ANSVSA, MADR, INSP, IBA, ANM, CNA, MINISTERUL SANATATII,  ai asociatiilor de profil: ROMALIMENTA, APRIL, ARC, APAR, ROMPAN, AMRCR, PRISA, RAC, COLEGIUL FARMACISTILOR, ADRFR ca si de reprezentantul EFSA (  DIMITRIA KARDASSI) .

Gerald Filip Flintoaca, Membru in Comitetul Director al RAC, Secretar General PRISA, si Laura Frunzeti (Director Executiv) au avut interventii in cadrul SINN, in datele de 21 si 22 februarie.

Comunicarea trebuie sa evite orice afirmatie sau reprezentare care ar putea insela consumatorii, inclusiv prin omisiune, sugerare, ambiguitate ori exagerare, in special in ceea ce priveste caracteristicile sau efectele unui produs, arata Dr. Gerald FLINTOACA-FILIP, Secretar General PRISA, in cadrul editiei a 2-a a Seminarului informativ dedicat producatorilor si furnizorilor de alimente si de suplimente din Romania – SINN | Siguranta.Igiena – Nereguli.Noutati.

LAURA FRUNZETI a sustinut o prezentare cu privire la Protectia minorilor in publicitatea la alimente.,

Mai multe informatii sunt disponibile pe situl organizatorului la: www.roaliment.ro/sinn-siguranta-igiena-nereguli-noutati